Delikatne placuszki na maślance z białą czekoladą

Aleksandra

Latem placuszki goszczą na naszym stole wyjątkowo często. Szczególnie te delikatne, na bazie maślanki. Najlepszą reklamą dla nich jest to, że znikają z talerza (rzecz jasna w niewyjaśnionych okolicznościach) w 3 minuty 🙂 Jak już wiecie, gdyby rozdawali nagrody za największą ilość usmażonych placuszków to byłabym na podium!

Składniki

  • 200 g maślanki
  • 1 jajko
  • 120g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki roztopionego masła
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cukru pudru

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Smażyć na oleju kokosowym z obu stron, aż się zarumienią. Nam najlepiej smakują z białą czekoladą Charlotte i borówkami

Podziel się opinią

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

pięć × pięć =

Poprzedni post Następny post
0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyPowrót do sklepu